Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op meest gestelde vragen over Koolhoven.

Als ik mijn vraag niet hierbij zie staan. Wat doe ik dan?
Vul hiernaast je vraag of vragen in. Wij geven je dan zo spoedig mogelijk antwoord. Mocht je direct antwoord op je vragen willen hebben neem dan contact op met de verhuurmakelaar.

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

Controleer of je voldoet aan de inkomensrichtlijnen. Zo ja, start online je inschrijving en voeg daar de gevraagde documenten aan toe. De inschrijfperiode sluit op vrijdag 27 december, 12:00 uur. Zorg ervoor dat je inschrijving vóór deze datum compleet is toegestuurd. Uiterlijk woensdag 8 januari 2020 hoor je of je een woning toegewezen hebt gekregen en wanneer het huurcontract getekend kan worden. Wanneer het huurcontract is ondertekend kun je starten met de voorbereidingen op de verhuizing naar Koolhoven Tilburg!

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te kunnen huren?
 • Minimaal bruto maandinkomen van 4 x de kale huurprijs per maand. Bij twee inkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee. Je dient te beschikken over een arbeidscontract van minimaal één jaar. Nul-urencontracten en contracten via een uitzendbureau kunnen niet meegeteld worden. Contracten via een detacheringsbureau worden beoordeeld aan de hand van de voorwaarden.
 • Gepensioneerden: minimaal bruto maandinkomen van 3,5 x de kale huurprijs per maand. Bij twee inkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee
 • Zzp-er, zelfstandig ondernemer of DGA: bel ons verhuurteam voor een antwoord op maat.
Welke documenten moet ik met het inschrijfformulier meesturen?
 • Kopie geldig legitimatiebewijs, van aanvrager en eventuele overige aanvrager, waarop alleen het nummer van legitimatiebewijs zichtbaar is
 • Verklaring verhuurder/beheerder/eigenaar/hypotheekhouder van huidige woning met bevestiging van goed betalingsgedrag. Indien inwonend dan voldoet een uittreksel uit het bevolkingsregister.
 • Werkgeversverklaring(en) (en van eventuele partner)
 • Kopie 3 recente opéénvolgende salarisstroken van aanvrager (en van eventuele partner)
 • Kopie bankafschrift waarop 3 x recente salarisstorting zichtbaar zijn
 • Jaaropgave afgelopen jaar (en eventuele partner)
 • In geval van een uitkering: bewijs van toekenning uitkering
 • In geval van scheiding: echtscheidingsconvenant
 • Uittreksel uit het bevolkingsregister (en van eventuele partner)
 • Aangifte inkomstenbelasting afgelopen jaar (indien huidige woning verkocht)
 • Kopie koopakte (indien huidige woning verkocht)
 • Jaaropgave hypotheek (indien huidige woning nog niet verkocht)

Voor Zzp –er, zelfstandig ondernemers, directeur/aandeelhouders bovendien:

 • Recente accountantsverklaring met balans en winst/verliesrekening over het afgelopen 2 jaar
 • Een inschatting, door een accountant opgesteld, van het verwachte resultaat van het komende boekjaar
 • Recent uittreksel Kamer van Koophandel
 • Bankgarantie of waarborgsom van minimaal 3 maanden.

Voor gepensioneerden:

In plaats van een werkgeversverklaring en salarisstrook kan worden volstaan met kopieën van de jaaropgaven van het afgelopen jaar.

Mogen ouders garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Garantstellingen van ouders zijn helaas niet mogelijk.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De woningen in Koolhoven Tilburg vallen in de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Enkel voor sociale huurwoningen met een maximale huurprijs van € 720,42 (prijspeil 2019) kun je huurtoeslag aanvragen.

Telt een uitkering mee als inkomen en wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering wordt, wanneer dit het 2e inkomen betreft, meegenomen in de berekening. Vraag ons verhuurteam voor meer uitleg.

Door hoeveel mensen mag de woning bewoond worden?

De bewoner(s) moeten tot 1 gezin behoren. Bij de toetsing wordt rekening gehouden met het hoofdinkomen en in geval van een partner wordt het 2e inkomen voor 100% meegenomen. Na de verhuizing moet(en) de bewoner(s) zich inschrijven bij de Gemeentelijke Basis Administratie.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Vanaf maandag 23 december 2019 worden de binnen gekomen inschrijvingen gecontroleerd en uiterlijk op woensdag 8 januari 2020 worden de woningen toegewezen aan de goedgekeurde kandidaten. Als er meerdere inschrijvingen voor dezelfde woning zijn, dan wordt er geloot. Uiterlijk woensdag 8 januari 2020 hoor je of je een woning toegewezen hebt gekregen.

Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

Wanneer zijn de woningen klaar en zou ik kunnen verhuizen?

Volgens de huidige planning worden de woningen in maart/april 2019 opgeleverd. Let op! Dit is een prognose. Dit kan door bijvoorbeeld weersomstandigheden worden bijgesteld.

Kan ik zelf een keuken en/of een badkamer uitkiezen?

Nee, de woningen worden voorzien van een luxe witte Bribus keuken met Siemens inbouwapparatuur en een comfortabele badkamer voorzien van een inloopdouche, een ligbad, wastafel en 2e toilet. De keuken- en badkameropstelling zijn verwerkt (in de plattegronden) in de brochure.

Mag er een laminaatvloer gelegd worden?

Laminaat is toegestaan, mits er een juiste ondervloer wordt toegepast en de vloer zwevend wordt gelegd.

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

In de gehele woning met uitzondering van de zolderverdieping, technische ruimte, meterkast, toilet en badkamer wordt behang toegepast. De muren zijn voorzien van behang in een neutrale kleur. Het plafond heeft spuitwerk. De zolderverdieping wordt behangklaar opgeleverd. De wanden in het toilet boven de tegels (vanaf ongeveer 1,35 meter hoog) hebben ook spuitwerk. Op de begane grond worden geen plinten geplaatst of (los) geleverd.

Wat voor keuken zit er in de woning?

In elke woning zit een moderne Bribus keuken. De opstelling staat weergegeven op de plattegronden. De kasten zijn wit, het aanrechtblad is zwart composiet. De inbouwapparatuur is van Siemens en bestaat uit een inductie kookplaat, afzuigkap, vaatwasser, koel-/vriescombinatie en een combimagnetron.

Hoe is de badkamer ingericht en afgewerkt?

De inrichting van de badkamer staat weergegeven in de plattegronden van de brochure. Boven de wastafel hangt een spiegel en voorbereiding voor verlichting. De tegels op de vloer zijn antraciet van kleur en 30×30 cm, in de douchehoek 15×15 cm. De tegels op de wand zijn glans wit en 15×30 cm.

Hoe is het separate toilet afgewerkt?

Er is een hangend wandcloset en fonteintje met toiletkraan. De vloertegels zijn antraciet van kleur en 30×30 cm, de wandtegels glans wit en 15×30 cm.

Hoe is de verwarming geregeld?

De begane grond en badkamer van de woning zijn voorzien van vloerverwarming (als hoofdverwarming). De badkamer is voorzien van een extra elektrische designradiator.  De slaapkamers en zolderverdieping zijn voorzien van radiatoren.

Is er een afzuigsysteem in de woning geplaatst?

In elke woning is er een mechanische afzuiginstallatie.

Is het schilderen van de kozijnen en wanden toegestaan?

De kozijnen en wanden zijn in een neutrale kleur afgewerkt. Je mag de binnenkant van de woning naar jouw eigen smaak maken. Dus je mag wanden schilderen of behangen. Houd er wel rekening mee dat wanneer je besluit de woning te verlaten, je deze in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen. Vraag bij twijfel de beheerder van de woning wat hierin wel en niet is toegestaan. Het is niet toegestaan om te boren in tegelwerk en vloeren.

Hoe wordt de tuin opgeleverd?

Er is een terras aanwezig vanaf de achtergevel van ca. 2,5 meter diep en een looppad naar de houten berging (achter) in de tuin. Ter hoogte van het terras is er een houten privacy scherm tussen de woningen. Tussen het privacy scherm en de berging cq. privacyscherm en achterzijde hekwerk komt gaashekwerk als erfafscheiding. Aan de achterzijde komt gaashekwerk (met hedera) voorzien van een afsluitbare poort. Op een aantal plaatsen waar de tuinen grenzen aan openbaar gebied zullen er hagen worden toegepast (conform eisen van de Gemeente) i.p.v. gaashekwerk. Dit zal van toepassing zijn bij een aantal tweekappers en een aantal hoekwoningen. Aan de voorzijde van de woningen komt erfafscheiding in de vorm van een haag met een hoogte van ca. 80 cm. Voor de huurders geldt een onderhouds- en instandhoudingsverplichting ten aanzien van de erfafscheiding(en), hedera en hagen.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Nee, er zijn geen servicekosten. Je dient wel zelf de maandelijkse lasten voor energie en water te betalen. Door de zonnepanelen heb je een lagere energierekening.

Waar kan ik parkeren in plan Koolhoven Tilburg?

De parkeerplaatsen bevinden zich in de straten aan de voorzijde van de woningen. Parkeren is op openbaar terrein. Sommige woningen hebben 1 of meer parkeerplaatsen op eigen terrein. Dit staat in de brochure beschreven en op de situatiekaart weergegeven.

Hoe energiezuinig is de woning die ik ga huren?

De woningen in Koolhoven Tilburg zijn gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid. Op het dak liggen zonnepanelen. Het aantal PV-panelen per woning kan variëren en is onder meer afhankelijk van de ligging en kapvorm. De stroom die daarmee wordt opgewekt, wordt direct gebruikt in huis of aan het elektriciteitsnet geleverd. Dit heeft voor jou als huurder verschillende voordelen. Je draagt een steentje bij aan een beter milieu én je betaalt minder voor je energierekening. Dat voordeel komt iedere maand terug.